Maruha Nichiro

Over ons moederbedrijf

Seafood Connection B.V. is een dochteronderneming van de Maruha Nichiro Group. In Europa wil Seafood Connection groei realiseren door te profiteren van de kennis en de middelen van een van 's werelds grootste visbedrijven, een bedrijf met $9 miljard omzet dat actief is in elke geografische markt wereldwijd. Waar vis wordt geoogst of geconsumeerd, daar is Maruha Nichiro aanwezig.

Maruha Nichiro Group Filosofie

De Maruha Nichiro Group probeert waarde toe te voegen aan mensenlevens door gezonde en  veilige producten aan te bieden.

De oorsprong van Maruha Nichiro gaat terug naar 1880. Het hoofdkantoor is gevestigd in Tokio, Japan en de aandelen van het bedrijf worden verhandeld op de Tokyo Stock Exchange.

Maruha Nichiro heeft bedrijven die gespecialiseerd zijn in garnalen, surimi, pollak, krab, tonijn en zalm. De wereldwijde activiteiten omvatten aquacultuurbedrijven, fabrieksschepen, verwerkingsbedrijven en distributiecentra die het mogelijk maken voor Maruha Nichiro om op elk continent te vis te sourcen, produceren, distribueren en verhandelen.

Maruha Nichiro is  wereldleider in de ontwikkeling van nieuwe voedingsmiddelen en nieuwe technologie voor de verwerking. Het bedrijf investeert fors in kwaliteitsverbetering, traceerbaarheid van voedsel en supply chain efficiency.

Het bedrijf is sterk vertegenwoordigd in Noord-Amerika met Trans-Ocean, Westward Seafood, Peter Pan Seafood, Alyeska Seafood en Premier Pacific Seafood, allen gevestigd in Seattle, Washington, en Seacon America in Fort Lauderdale, Florida.

  Een wereldleider in Garnalen

Maruha Nichiro's Garnalen Divisie is verantwoordelijk voor $500 miljoen aan jaarlijkse omzet. Het bedrijf is de grootste leverancier van garnalen naar Japan, een land met een enorme visconsumptie.

Om wereldwijd de grootst mogelijke efficiëntie en kwaliteitsborging aan klanten te kunnen bieden, bezit en exploiteert Maruha Nichiro garnalen broederijen, kweekfarms en verwerkende bedrijven in Zuidoost-Azië.

Deze activiteiten omvatten onder andere:

  • Agrobest - een toonaangevende garnalen hatchery en farm in Maleisië;
  • Kingfisher Holdings - een geavanceerde ACC-gecertificeerde faciliteit gespecialiseerd in de verwerking van garnalen en andere visproducten, gevestigd in Thailand.

Het wereldwijde garnalen netwerk van Maruha Nichiro omvat lange termijn inkoop contracten en diverse partnerships met leveranciers wereldwijd. Inspecteurs van het bedrijf zijn ter plaatse in de fabrieken aanwezig om ervoor te zorgen dat de specificaties strikt worden opgevolgd.

Garnalen van Maruha Nichiro worden gekweekt en verwerkt in gecertificeerde fabrieken die voldoen aan de voedselveiligheidsnormen van de meest toonaangevende kwaliteitsstandaarden van de wereld; te weten: ACC (Aquaculture Certification Council), EFSIS/BRC Global Standard, ASC, GMP, HACCP, HALAL,  ISO 9001, en ISO 17025.